vrijdag 23 januari 2015



Voor 4 personen:

500 gram tomaten
2 uien
1 teen knoflook
1 stengel bleekselderij
5 eetlepels olijfolie
4 kalfsschenkels, a ca 200 gram elk
2 eetlepels bloem
1 blaadjes laurier
20 cl  droge witte wijn
1,5 dl groenten of runder bouillon
1/2 bosje platte peterselie
1 takje rozemarijn



1. Leg de tomaten 20 seconden in kokend water en laat ze afkoelen in koud water. verwijder het vel en de zaadjes en snijd in stukken.

2. Verwarm de oven voor op 200C

3. Pel de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de selderij in kleine stukjes. Verwarm de olie in een stoofpan en fruit de groenten.

4. Bestuif de kalfsschenkel met bloem en bak even aan bijdoe zijden. Voeg het laurierblad en witte wijn toe. Laat voor ongeveer een derde inkoken en voeg dan de tomaten toe. Laat enkele minuten koken en voeg dan de bouillon toe. Wanneer de bouillon kookt, zet u de stoofpan gedurende 1 uur in de oven.

5. Hak de blaadjes peterselie fijn en meng met de rozemarijnblaadjes.

6. Leg de ossobuco in een schaal. Zeef de fond, voeg de fijngehakte kruiden toe en laat tot de helft inkoken.

7. Serveer de ossobuco met een risotto of pasta

Bron: De grote Larousse voor de thuiskok

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten