maandag 30 maart 2015





Bij deze klassieker moet ik altijd aan mijn opleiding denken. Dit recept is een vereenvoudigde versie en de bereiding is in een mum van tijd klaar. Zorg ervoor dat de spinazie goed gewassen is en gedroogd. De eieren moeten zacht en nog iets vloeibaar worden opgediend.


50 gram  boter
250  gram  verse spinazie
4 eieren
1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
zeezout
versgemalen zwarte peper


1. Verwarm de oven voor op 180C. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de spinazie daarin 3 minuten bakken en iets slinken. Kruid de groenten met zeezout en versgemalen zwarte peper. Schep de spinazie een snijplank en hak de blaadjes fijn. Verdeel de spinazie over vier kleine cocotte of souffle schaaltjes.

2. Maak een kuiltje in het midden van de spinazie en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Giet 2 eetlepels slagroom over elk ei en strooi daarover wat versgemalen nootmuskaat.

3. Bak ze 10 minuten in de oven; ze zijn dan goudbruin en de room borrelt. Neem ze uit de oven en laat ze 2 minuten rusten. Serveer het gerecht warm.

Bron: Neem 5 ingredienten - James Tanner

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten