dinsdag 12 augustus 2014




2 eetlepels olie (liefst kokosnoot olie)
3 grote   kipfilet
1 grote   ui, gepeld en in stukken gesneden
1 stukje gember tergrote van een duim, geschild en geraspt
1-2 eetlepel rode of groene currypasta (naar smaak)
1 blikje cocosmelk
rasp en sap van 1 limoen
2 eetlepels vissaus
1 theelepel zout
2 kleine aubergines
3 wortels, geschild en in stukken gesneden
3 medium grote aardappels, geschild en in grove stukken gesneden
1 bosje Thaise basilicum
rijst voor erbij te serveren


1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan op medium-hoog vuur. Bestrooi de kipfilets met wat zout en bak ze in de olie aan beide kanten goudbruin, maar nog niet gaar. Haal de kip uit de pan en doe ze in de slowcooker.

2. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan, voeg de ui en gember toe. Laat in ca 5 minuten zacht worden, maar beslist niet bruin. Voeg de curry pasta toe en bak even mee. Voeg de kokosmelk, rasp en sap van de limoen, vissaus, 1 theelepel zout. Breng aan de kook. Voeg de aubergine, wortels en aardappels toe, breng op nieuw aan de kook en voeg toe aan de slowcooker.

3. Zet de slowcooker op medium en laat ca 4 uur stoven. Roer net voor het serveren de helft van de basilicum erdoor en bestrooi de rest erover en serveer met rijst.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten