donderdag 27 augustus 2015




Freekeh is en tarwegraan dat wordt geoogst op het moment dat deze nog jong en groen is. Daarom heeft Freekeh een hoge voedingswaarde vergeleken met reguliere tarwegranen. Na de oogst worden de granen licht geroosterd, wat een nootachtige en unieke iets rokerige smaak geeft.Waarom willen we het? Freekeh is dé nieuwe supergraan die al langer populair is in Amerika, Australië en Engeland. Het heeft een hoge voedingswaarde en een geweldige textuur en smaak.

Freekeh bevat vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Het heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast bevat Freekeh relatief veel magnesium, kalium, calcium en ijzer.



Rick Steins Freekeh Salade

200 gram freekeh, spelt of barley
5 eetlepel olijfolie
4 bosuitjes, fijngehakt
zaadjes van 1 granaatappel
handje platte peterselie, grof gehakt
handje mint, grof gehakt
1 1/2 eetlepel granaatappel molasses
2 eetlepel grofgehakte pichtache nootjes



1. Doe de freekeh in een pan met 1 liter water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel olijfolie, en breng aande kook. Zet het vuur lager om ca 15 minuten te laten sudderen of tot net gaar.

2. Als de freekeh is afgekoeld, meng dan samen met de granaatappelzaadjes en kruiden, en breng op smaak met zout en peper. Meng de molasses samen met de resterende olijfolie en een snufje zout, besprenkel dit over de salade. Meng de salade goed door, en serveer bestrooid net de pichtache nootjes 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten