zondag 2 augustus 2015


Dit is een klassiek gerecht uit de streek van Kanton. Paksoi is uitstekend geschikt voor roergebakken. Deze groenten is knapperig en tegelijk sappig en smaak licht naar mosterd. Laat hem niet al te gaar worden, want dan verliest hij zijn beste eigenschappen.

5oo gram biefstuk, in reepjes gesneden
3 eetlepels plantaardige olie
300 gram paksoi, in stukken
5 bosuitjes, in dunne plakjes
2 1/2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
1/2 theelepel zout
2 eetlepel oestersaus
peper

Voor de marinade:
2 tenen knoflook, geschild en uitgeperst
2 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepel shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
1 theelepel suiker

Maak eerst de marinade: doe alle ingredienten daarvoor in een diepe schaal. Voeg het vlees toe en roer zodat ze aan alle kanten bedekt worden. Dek de schaal af en marineer het vlees tenminste 30 minuten; keer af en toe om.

Verhit de wok. Voeg 2 eetlepels olie toe en laat deze op middelhoge bron heet worden. Voeg de reepjes en de marinade toe, zet de hitte bron hoog en roerbak 3 - 4 minuten, of tot ze aan alle kanten bruin zijn. Haal de wok van de hittebron en schep het vlees met het vocht in een kom, Houd ze apart.

Zet de wok weer op middelhoge hittebron. Voeg de rest van de olie toe en verhit deze. Voeg paksoi, lente-ui, gember en zout toe en roerbak 1-2 minuten, of tot de paksoi begint te slinken.

Doe het vlees en het vocht weer in de wok, voeg de oestersaus toe en zet de hittebron hoog. Schep alle ingredienten om tot ze goed gemengd zijn; voeg peper naar smaak toe. Doen het gerecht direct op met witte rijst.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten