vrijdag 6 februari 2015




Een oosters gerecht. De zurige gember en de smaakvolle hoisin zijn heerlijk bij eend. Laat de eendenborsten goed uitsmelten zodat ze een lekker krokant velletje krijgen.


4 x 175 grams eendenborstfilet
3 stukken stemgember in siroop, fijngesneden plus 1 eetlepel siroop.
2 eetlepels hoisin
6 lente-uien, bijgesneden en fijngesneden
200 gram  gedroogde glasnoedels


1. Prik met een vork gaatjes in het vle van de eend. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 minuten op hoogvuur. Bak hierin de eendenborsten met het vel naar onderen, 10 minuten op matig vuur. Schep het vet weg en gooi het weg. Keer de eendenborsten en bak ze nog eens 2 minuten. Neem ze van het vuur, dek ze af en laat ze rusten.

2. Zet de pan weer op het vuur. Voeg de gember met siroop toe en kook dit 1 minuut op laag vuur. Draai het vuur hoger; voeg de hoisin en 2 eetlepels water toe. Kook dit 1 minuut. Voeg de lente-uitjes toe en roerbak ze 2 minuten. Draai het  vuur laag en houd de saus warm.

3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en voeg de glasnoedels toe. Kook/wel de noedels volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Spoel de noedels af met wamr water. Snijd de eendenborst schuin in plakken en leg ze op de noedels. Schep de gember-hoisinsaus erover en serveer. 

Bron: Neem 5 ingredienten - James Tanner

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten