zondag 22 februari 2015



Langzaam gestoofde varkensschouder met cider en pastinaak
Voor ca 6 personen:


2 eetlepels olijfolie,
1 kilo varkenschouder, in stukken gesneden
2 uien,klein gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gesneden
3 pastinaaken, geschild en in stukken gesneden
2 laurierblaadjes
1 eetlepel bloem,
350 ml cider
850 ml kippenbouillon
handje platte peterselie, fijngehakt
aardappelpuree en groenten voor erbij



 Verhit de olie in een pan en bak de stukken varkensschouder aan alle kanten aan,(bak eventueel in delen)haal uit de pan en doe in de slowcooker. Bak de ui, selderij en pastinaak met het laurierblaadje ongeveer 10 minuten, of tot de ui goudbruin is geworden. Bestrooi met de bloem, meng goed, en voeg toe aan de slowcooker.

Giet de cider en bouillon erbij zodat alles onderstaat. leg de deksel op de pan en zet de slowcooker 6 uur uur op low, of tot het vlees gaar is geworden. Serveer met aardappelpuree, bestrooid met peterselie

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten