zondag 22 februari 2015Voor 4 personen:

De inspiratie voor dit recept vond ik tijdens een vakantie in Thailand. Op de barbecue bereid smaakt en ruikt dit gerecht nog lekkerder. Deze bereidingswijze kan voor allerlei soorten visfilet, en ook voor komplete vissen, worden gebruikt. Ik heb in de loop der jaren heel wat variaties van dit gerecht in onze restaurants geserveerd en het was altijd een groet succes. De bediening opent het pakje altijd aan tafel en de stoom die dan tevoorschijn komt ruikt gewoonweg heerlijk. Je kunt hier het beste verse eiernoedels bij serveren - ongeacht de vis die je hebt gebruikt.


sap van 6 sinaasappels, plus geraspte schil van 2
2 eetlepels donkere sojasaus
2 rode (bird's eye) pepers, fijngehakt
6 lente-uitjes, bijgesneden en in ringen
4 x 100 gram  zalmfilets, met vel
olijfolie, om te bestrijken
zeezout
versgemalen zwarte peper


1. Giet het sinaasappelsap in een kom en voeg het sinaasappelraspsel en de sojasaus toe. Voeg de rode pepers en lente-uitjes toe en schep alles goed om.

2. Leg vier dubbele lagen aluminiumfolie van 30x30 cm op vier ondiepe schaaltjes en druk de folie erin. Kruid de zalm met zeezout en versgemalen zwarte peper.

3. Leg op elk stuk aluminiumfolie een zalmfilet. Giet de sinaasappelmix over de zalm. Vouw de vier hoeken van de aluminiumfolie naar elkaar toe en vorm er een soort piramide van.

4. Verhit twee grote koekenpannen met antiaanbaklaag met antiaanbaklaag 1 minuut op hoogvuur (als je geen twee koekenpannen hebt, dan kun je een diepe bakplaat gebruiken) Bestrijk de onderkant van de aluminiumfoliepakketjes met olie. Zet de pakketjes in de twee pannen (of op de bakplaat) en verhit ze 6 minuten; de pakketjes blazen op als een baloon en je kunt de inhoud horen sudderen.

5. Neem ze voorzichtig uit de pan. Open de aluminiumfoliepakketjes pas aan tafel: het heerlijke aroma vult de hele ruimte. Serveer met eiernoedels. 

Bron: Neem 5 ingredienten - James TannerTagged:

0 reacties:

Een reactie posten