woensdag 2 september 2015





Dit is een recept van James Martin "Saturday Kitchen" perfect voor een etentje met vrienden en familie.



Harissa pasta:
2 theelepels komijnzaadjes
2 theelepels karrewijzaad
1 rode paprika, grof gehakt
1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
2 teen knoflook, gepeld
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels rode wijnazijn

Voor de kip:
1 hele kip, geplet
Voor de bietjes en halloumi salade:
125 gram  bulgur
400  ml bietjes sap
150 gram  halloumi
100 gram  gekookte bietjes
50 gram  pistach nootjes, grof gehakt
1/2 bosje mint, gehakt
1/2 bosje koriander, gehakt
1 granaatappel, alleen de zaadjes
rasp en sap van 1 limoen
3 eetlepels rode wijnazijn


1. 1. Maak de harissa pasta: verhit een kleine koekepan en voeg de komijn en karrewijzaad toe. Zet het vuur laag en laat de zaadjes poffen. Doe ze over in een kleine foodprocessor. Voeg de chilipeper, paprika, knoflook,  tomaten puree en azijn toe, pureer tot een pasta. Haal de pasta uit de machine en zet apart.

2. 2. Verwarm de over voor tot 180C en verwarm een grillpan. Besprenkel de kip met olie, bestrooi met zout en peper. Leg de kip in de grillpan, met de borstkant naar beneden, en rooster ca 5 minuten. Draai om en laat nog ca een paar minuten grillen, leg dan de kip op een met bakpapier beklede bakplaat. En bak nog ca 30 minuten in de oven.

3. 3. Haal de kip uit de oven, en besmeer de kip met een laagje harissa en zet de kip nog ca 10 minuten terug in de oven, controleer of de kip gaar is. Laat ca 15 minuten rusten

4. 4 Terwijl de kip in de oven zit, maak de salade. Doe de bulgur en bietjes sap in een pan en laat ca 10-15 minuten zachten koken of tot de bulgur gaar is.

5. 5. Doe de bulgur in een glazenkom en voeg de gekookte bietjes, pichtach, kruiden, granatappelpitten, limoensap en rasp, en de resterende olijfolie en meng goed. Als de halloumi klaar is, snij hem dan in smalle reepjes en voet toe aan de salade. Breng op smaak met zout en peper.

6. 6 Om te serveren, snij de kip in 8 stukken, en leg op een serveerschaal met de bietjes en halloumisalade. Serveer direct 


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten