dinsdag 1 september 2015Voor 4personen:


De rokerige paprika geeft de vis een grote boust. Als je de smaken nog sterker wil voeg dan wat chorizo toe. Zorg dat de vis erg vers is en voor een authentieke Spaanse touch, koop garnalen met kop.1.3 liter kippenbouillon
1 groot snufje saffraan
4 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook, 1 hele & 3 fijngehakt
12 grote garnalen, ongepeld
4 baby inktvis, schoongemaakt
1 ui, zeer fijngehakt
2 selderij stengels, zeer fijngehakt
1 theelepel venkelzaad, licht geplet
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gerookte paprikapoeder (pimenton)
250 ml sherry, of droge witte wijn
1 handje mosselen, ongekookt
300 gram paella rijst


1. Verhit de bouillon in een grote pan. Voeg de saffraan toe, en laat intrekken. Haal van het vuur en zet apart. In een paella pan, verhit 1 eetlepel olijfolie. Voeg de hele knoflook teen toe. Voeg de garnalen toe en bak ca 2 minuten, of tot ze net roze beginnen te worden maar niet geheel roze. Scheuf naar de zijkant van de pan en voeg de inktvis toe aan de knoflook olie en laat ca 1 minuut meebakken, om een licht kleurtje te krijgen. Haal alle vis uit de pan en zet apart.

2. Voeg de resterende olie toe aan de pan, en bak de ui en selderij ca 15 minuten zacht en licht gekarameliseerd. Voeg de fijngehakte knoflook, de venkelzaadjes, tomatenpuree en paprikapoeder toe en laat ca 5 minuten bakken. Ondertussen, breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe met het uien mengsel, meng goed door, voeg de sherry en 1 liter bouillon toe. Bren aan de kook en laat onder af en toe roeren en schudden ca 15 minuten zachtjes koken.

3. Als de rijst bijna gaar is, verdeel dan de garnalen, inktvis en mosselen over de rijst. Voeg de evt overgebleven kook sappen en de resterende bouillon toe. Dek af en laat nog ca 5 minuten stoven tot de vis gaar is en de mosselen geopend. Als het te droog is geworden voeg dan nog wat extra bouillon toe. Besprenkel met wat platte peterselie en serveer met schijfjes citroen. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten