vrijdag 4 september 2015



Voor 4 personen:

16 rauwe  tijgergarnalen xxl
8 kleine witte broodjes, doorgesneden
mayonaise
krokante droge uitjes, om te besprenkelen
Voor het droge kruidenmengsel:
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayenepeper
1/4 theelepel gemalen witte peper

Voor de ketchup:
Plantaardige olie om te bakken
1 ui fijngesneden
2 tenen knoflook, klein gesneden
2 theelepels gedroogde chili vlokken
2 x 400 gram  tomatenblokjes, uit blik
2 theelepels selderijzout
2 theelepels lichrbruine suiker
1 theelepel balsamico azijn
1/2 thee/eetl xanthan gum, om te binden (optioneel)


1. Maak de garnalen schoon. Bewaar de schilden en koppen.

2. Maak de zeevruchten ketchup ruim van te voren. Doe de koppen en schilden van de garnalen in een droge hete pan op mediumhoog vuur en bak tot ze beginnen te kleuren. Voeg een scheutje olie en de ui toe en laat even meebakken. Voeg de knoflook en chilivlokken toe, en laat ca 30 seconden meebakken, schep regelmatig om. Voeg de tomaten en alle resterende ingredienten bh de xanthan gum en laat ca 15 minuten sudderen.

3. Pureer met een staafmixer en zeef door een puntzeef om alle grove delen de verwijderen, is de saus te nat voeg dan wat xanthan gum toe en zet op het vuur en laat zachtjes sudderen om de xanthan gum te laten opnemen in de saus.

4. Voeg alle ingredienten voor het droge kruidenmengsel, 1/4 theelepel zout en de garnalen in een plasticzak en schud zodat alle garnalen bedekt zijn door het mengsel. Doe de garnalen in een droge pan op hoogvuur en bak tot ze roze zijn gekleurd.

5. Besmeer de broodjes met de mayonaise, en verdeel de garnalen over de broodjes, doe wat ketchup en strooi er wat gedroogde uitjes over en serveer direct. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten