zaterdag 5 september 2015



Voor 4 personen:

Deze smakelijke soep komr orgineel uit Andalucia in Zuid-Spanje en is geserveerd koud,
gegarneerd met spaanse ham en stukjes hardgekookt ei. Vol met komijn en sherry azijn, 
is het een geweldige manier om overrijpe tomaten te gebruiken, hoe rijper hoe beter. Het
kan ca 2 dagen voor gebruik al gemaakt worden, zodat de smaken zich volop kunnen ontwikkelen.




1 theelepel komijnzaadjes
200 gram zuurdesembrood, korst verwijderd en in stukken gescheurd
1 kilo zeer rijpe tomaten
2 tenen knoflook
2 geroosterde paprika's, gepeld en ontzaad (evt uit blik)
2 eetlepels sherry azijn
platte peterselie

om erbij te serveren:
2 hardgekookte eieren
seranoham


1.  Zet een kleine koekepan op laag vuur, voeg de komijn zaadjes toe en laat ca 1-2 minuten roosteren. Plet de zaadjes in een vijzel. Wel het brood ca 10 minuten in koud water.

2. Ondertussen: snij een kruis in het vel van de tomaten op de plaats waar het steeltje heeft gezeten, dompel ze 1-2 minuten in kokend water, haal ze uit het water en dompel ze direct in ijskoud water, het vel is nu makkelijk te verwijderen.

3. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaden, maar bewaar het vocht.

4. Doe de knoflook, tomaat kwarten en sappen, paprika's en komijn in de kom van een keukenmachine. Knijp het water uit het brood, en voeg toe aan de kom in de keukenmachine. Pureer alles goed fijn, breng op smaak met zout en peper, voeg de azijn toe. Dek af en laat tenminste 2 uur koud waren in de koelkast.

5. om te serveren: hak de gekookte ei, seranno ham en peterselie grof, en verdeel over klaarstaande borden of kommen. Besprenkel met de beste olijfolie die je hebt en serveer direct. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten