woensdag 23 juli 2014



1 kilo tomaten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele Paprika
1 kleine rode ui
2 Bosuitjes, kleingesneden
100 gram  chorizo
1 kleine komkommer
3 tenen knoflook
1 theelepel zout
1 kopje water
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels azijn
1/2 theelepel zwarte peper
2 eetlepels Koriander, fijn gesneden ; voor de garnering
eventueel een paar ijsblokjes


1. Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, ontvel ze en snijd ze doormidden, pers het sap en de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika's doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten, was ze en snijd ze in kleine reepjes. Schil en hak de ui. Schil de komkommer, snijd hem in plakjes en vervolgens in kleine stukjes. Pers de knoflooktenen en meng ze door het zout. Houd de helft van alle gesneden groenten achter.

2. Pureer de andere helft in de mengbeker met de knoflook, het water, de olijfolie en de peper. Laat deze groentebouillon 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.

3. De achtergehouden gesneden groenten en de  worden apart in kleine schaaltjes geserveerd.

4. De groentesoep moet zo koud mogelijk, gegarneerd met de koriander en eventueel met een paar ijsblokjes, worden opgediend.

5. Aan tafel neemt iedereen wat verse groente en chorizo naar smaak in de soep. 

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten