maandag 28 juli 2014


Gekruide en gestoomde mosselen / Tisrya Dum Masala
3 eetlepels ghee of olie
2 grote uien; fijn gesneden
3 theelepels gember; vers geraspt
4 knoflook tenen; fijn gesneden
3 rode chillie pepers; ontzaad en fijn gesneden
1/2 theelepels kurkuma
3 theelepels koriander; gemalen
1 mespunt chilliepoeder (optioneel)
1/2 theelepel zout
1 kilo verse mosselen, schoongeboend en van baarden ontdaan
1 eetlepel korianderblaadjes; vers gesneden
Citroensap naar smaak
Verhit de boter of olie in een pan met zware bodem op medium hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui goudbruin is.voeg de chillie, kurkuma, gemalen koriander en chillie poeder toe en bak 3 minuten. Voeg dan de zout toe  en 250 ml water en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 5 minuten sudderen met deksel op de pan.
Voeg de mosselen toe, dek de pan af met deksel en sudder 10-15 minuten of totdat de schelpen open staan. Neem de pan van het vuur, besprenkel met de gesneden koriander en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de mosselen over de borden en lepel het kookvocht erover.
Serveer heet met rijst.
Bron: Het complete Aziatische kookboek India en Pakistan

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten