Bereidingstijd; 40 minuten + wachttijd
1 kg sardines
1 citroen
2 rode pepers
1,5 sjalot
2 tenen konoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
6 eetlepels olijfolie
Zout
Peper
1 stokbrood
100 gram cherry tomaten
Staafmixer
1 citroen
2 rode pepers
1,5 sjalot
2 tenen konoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
6 eetlepels olijfolie
Zout
Peper
1 stokbrood
100 gram cherry tomaten
Staafmixer
Maak de sardines schoon en verwijder de schubben door met de botte zijde van
een mes tegen de schubben in te strijken. Snijd de buikholte open en verwijder de ingewanden.
Knip de vinnen er met een stevige schaar vanaf. Spoel de sardines voorzichtig onder koud
stromend water af, dep ze droog en leg ze in een schaal.
Was de citroen met heet water, wrijf ze droog en rasp van een citroen de schil.
Pers het sap uit de citroen.
Was de rode peper 's en hak ze grof. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Pureer de citroenschil, het citroensap, de rode pepers, de sjalot, de knoflook paprikapoeder,
oregano en de olijfolie en theelepel zout met een staafmixer.
Schenk de marinade over de sardines en zet ca 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit een grillpan. Neem de sardines uit de marinade, en laat ze kort uitlekken
Verhit een grillpan. Neem de sardines uit de marinade, en laat ze kort uitlekken
op keukenpapier. Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrijk ze met de
marinade. Gril de stukken stokbrood ongeveer een halve minuut per zijde.
Verdeel het brood over een schaal.
Gril de sardines ca. 2 minuten per zijde en verdeel ze over de borden. Was de tomaten en snijd ze
in kwarten. Strooi de tomaten over de sardines. Bedruppel met de overige marinade.
Serveer met stokbrood.
Bron: Foodies juni 2014
0 reacties:
Een reactie posten