zondag 6 juli 2014





2 eetlepels olijfolie
800 gram  dikke riblappen, in stukken gesneden
2 uien, fijngesneden
2 stengels serreh, gekneusd
2 eetlepels gemberwortel, geraspt
2 eetlepels tamarinde pasta
3 tenen knoflook, gepled
1 theelepel geelwortel
2 eetlepel  currypoeder
2 theelepels bruine suiker
400 ml kokosmelk
500 gram  nieuwe aardappeltjes gehalveerd
3 kleine niet helemaal rijpe bananen, in 2 cm dikke plakjes gesneden
2 theelepels garam masala
klein handje korianderblaadjes
wat limoensap


1. Verwarm de oven tot 160C en verhit de helft van de olie in een braadpan. Braad het vlees aan beide kanten aan, en doe het vlees in een vuurvastepan met deksel. Voeg de resterende olie toe samen met de uien en laat de uien zachtjes bruin worden. Voeg de sereh, gember, tamarinde, geelwortel, currypoeder en suiker toe, en bak enkele minuten. Voeg de kokosmelk met evt 1 blikje aan water toe en breng aan de kook. Giet het vocht bij het vlees, en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat ca 1 uur stoven in de oven.

2.  Voeg na 1 uur de aardappels toe en laat nog 1 uur stoven, haal de deksel er halverwege af tot de saus wat is ingedikt. Roer de bananen en garam masala er door, en laat nog ca 10 minuten zonder deksel stoven.

3.  Kook de rijst volgens instrukties van het pan, meng ne de kooktijd de cashewnoten erdoor. Bestrooi de curry met koriander en limoensap naar smaak.



Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten