maandag 28 juli 2014


Gegrilde kip met babymais, avocado salade met limoen-honing dressing

Voor 4 personen - Glutenvrij

bereidingstijd: 20 minuten
kooktijd: 20 minuten
1 vrije uitloop kip, 1,2 kg
(of het gewicht in kippenpoten)
olijfolie
zeezout,
zwarte peper; versgemalen,
135 gram mini mais; in de lengte gehalveerd,
grote avocado; gepeld en in dunne plakken gesneden,
romano sla (zachte sla)
Voor de dressing:
1 limoen; uitgeperst,
1 teen knoflook; geperst,
1 theelepel honing.
1/4 theelepel mosterd,
4 eetlepels olijdolie,
zeezout,
zwarte peper; versgemalen,
ui: gesnipperd om mee te besprenkelen,
limoenschijfjes; om te serveren,
gestoomde quinoa om te serveren (optioneel)

Verwijder de ruggegraat en vleugelpuntjes van de kip (gebruik ze voor een heerlijke kippenbouillon)
Butterfly de kip, kwast in met olie en besprenkel met zout en peper naar smaak. Leg de kip 10-15 minuten op een grill tot die bruine en knapperig is. Je kunt ook net als ik een wij gedaan hebben een paar kippnpoten op de bakplaat in de oven garen. Meng de salade met de dressing. Serveer de kip met salade, extra limoen schijfjes om uit te knijpen, en indien gewenst, warme quinoa.


Bron: Onbekend

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten