2 eetlepels olijfolie + extra om vis in te kwasten
1 teen knoflook; geperst
2 blikjes cannelinibonen; van a 400 gram, schoongespoeld en uitgelekt
250 ml melk
125 ml malt azijn
45 gram bruine suiker
500 gram venkel;ngehalveerd en dun gesneden
4x snapper filets a 200 gram
1 theelepel zeezout vlokken
1 eetlepel peper; versgemalen
4 takjes dragon
Verhit de helft van de olie in een pan op hoog vuur, voeg de bonnen en knoflook toe. Roerbak 1 minuut, schenk de melk erbij en kook zachtjes 3 a 4 minuten of tot de melk deels is op genomen. Stamp de bonen fijn tot een puree, en houdt warm.
Doe de malt azijn samen met de suiker in een antiaanbaklaag pan, roer tot de suiker is opgelost en voeg de venkel toe, en kook 8-10 minuten tot de venkel gecarameliseerd is. Zet apart. Kwast de visfilets in met olie, besprenkel met peper en zout . Bak de snapper op de huid kant 2 minuten, draai de filets om, voeg de dragon toe en bak nog een minuut of tot de vis gaar is.
Verdeel de puree over de borden, leg de filets erop en top met de dragon en venkel.
Bron: Donna Hay / Steve Pearce
0 reacties:
Een reactie posten