dinsdag 1 juli 2014


2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels tomaten ketchup
2 eetlepels heldere honing
1 theelepel 5-kruidenpoeder
500 gram  varkenshaas
eiernoedels
2 theelepels sesamolie
175 gram  minimais en sugarsnaps, minimais gehalveerd
320 gram  gemengde paprika stukjes
klein bosjes lente-uitjes, klein gesneden


1. Verwarm de oven voor op 180C meng de sojasaus, ketchup en honing en de vijfkruidenpoeder. leg het vlees op een ovenvaste schaal en bestrijk met de helft van de honing-sojasaus. Rooster het vlees ca. 10 minuten, haal het uit de oven bestrijk opnieuw en laat nog ca. 10-15 minuten roosteren.

2.  Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking, maar bewaar 50 ml van het kookvocht, en laat uitlekken. Verhit de sesamolie in de wok, voeg de mais en sugar snap toe, en roerbak ca. 3 minuten, voeg wat water toe om het beetgaar te laten worden.

3. Voeg de paprika stukjes toe en de helft van de lente-uitjes en roerbak nog ca. 3 minuten. Voeg de noedels en de rest van de honing-soja saus toe, meng voorzichtig goed om. Haal het vlees uit de oven, snij in plakken en serveer op de noedels besprenkeld met de resterende lente-uitjes.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten