Voor 4 personen
4 eidooiers
1 theelepel vanille-extract
300 gram zoete gecondenseerde melk
500 ml slagroom.
1 theelepel vanille-extract
300 gram zoete gecondenseerde melk
500 ml slagroom.
Klop de eidooiers met het vanille-extract schuimig.
Schenk de gecondenseerde melk erbij. Roer tot alles goed vermengd is.
Klop de slagroom in een andere kom tot zachte pieken.
Schep het eierdooiermengsel door de slagroom en roer goed door elkaar.
Zet de schaal dan afgedekt in de vriezer.
Haal de kom na 1 uur uit het vriesvak, roer even goed door met een garde of een elektrische mixer
en zet weer terug in de vriezer. Roer een paar uur later nog eens goed door.
Roer het ijs als het bijna hard is nog een keer goed door en schep het dan in een diepvriesdoos
met deksel en zet in het vriesvak tot het ijs hard is.
Ben je in het bezit van een ijsmachine, schenk het mengsel dan in de machine en volg de gebruiksaanwijzing. Haal het ijs ongeveer 10 minuten voordat je het gaat serveren uit het vriesvak zodat het niet te hard is.
Bron: Rue Tatin
0 reacties:
Een reactie posten