dinsdag 15 juli 2014




Vietnamese Rijstevel rolletjes

Peultjes en cashewnoten
Leg reepjes geblancheerde peultjes, reepjes wortel, reepjes komkommer,
reepjes geblancheerde asperge, korianderblaadjes, gekookte vermicelli en
grofgehakte gebrande cashewnoten op geweekte ronde rijstvelletjes. En rol op.

Leg reepjes gare kip, muntblaadjes en reepjes kool op geweekte ronde rijst velletjes.
Vouw de uiteinden naar binnen en maak rolletjes.

Krab (of surimi) en kruiden
Leg reepjes krab, gekookte rijstvermicelli, koriander en munt- en basilicumblaadjes
op geweekte ronde rijstvelletjes. En rol op.

Geef bij al deze rolletjes een dip van soja en sesam of Chili en gember.

Dipsaus met gember en Chili

2 eetlepels gember; in dunne reepjes
1 rode chilipeper; van zaad ontdaan en in dunne ringetjes
70 gram fijne kristalsuiker,
60 ml water
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel vissaus
Zet gember , chilipeper, suiker, water, limoensap en vissaus op matig vuur op in een
pan met dikke bodem. Laat in 3-5 minuten inkoken tot een iets stroperige saus. Laat afkoelen

Dipsaus met soja en sesam

60 ml sojasaus
2 eetlepels shaohsing rijstwijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel fijne suiker
1 theelepel gember; geraspt
1/4 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
1 theelepel sesamzaad; geroosterd

Zet soja, sesamolie, suiker, gember vijfkruidenpoeder en sesamzaad op matig vuur op in een pan
met dikke bodem. Laat in 3-5 minuten inkoken tot iets stroperige saus. Laat afkoelen voor gebruik.


Bron; bewerking op recept van Donna Hay

 

Tagged: , ,

0 reacties:

Een reactie posten