zaterdag 21 juni 2014


Cheesecake met aardbeien en marsmallows

Bakvorm 20 cm doorsnee:
100 gr droge koekjes( Mariabiscuitjes, zandkoekjes),
50 gram boter, 50 gram fijne tafelsuiker
Voor de vulling:
275 gram kleine witte Marshmallows,
50 gram geraspte witte Chocolade,
6 cl Melk, 11 gram Gelatinepoeder,
7 cl Water,
225 gram Fromage Blanc of fromage frais ( kwark),
1 Vanillestokje, 100 gram fijne tafelsuiker,
10 cl zure room, 2 eiwitten,
350 gram verse aardbeien; doormidden gesneden.

Doe de oekjes in een zakje en sla met de deegroller de koekjes aan kruimels.
Verhit de boter en suiker onder af en toe roeren in een pan op een laag vuur.
Roer er het koekjeskruim door en gebruik als taartbodem. Druk het goed aan. Zet in de koelkast.
Doe voor de vulling 200 gram marshmallows, de witte chocolade en de melk in een pan en laat smelten op een laag vuur. Neem van het vuur.
Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in een beetje water.
Verhit dan al roeren au bain-marie tot de gelatine volledig is opgelost.
De Fromage Blanc in een grote kom en klop met houten lepel of garde. 
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er het zaad uit met een punt van een mes.
Schep het zaad, 50 gram van de suiker, het marshmallow mengsel en de zure room door de glad geklopte  Fromage Blanc. Klop er met een garde de gelatine door.
Zet 15 a 20 minuten in de koelkast tot het mengsel begint te stollen.
Klop de eiwitten tot stijve pieken. Voeg al kloppend geleidelijk de overgebleven suiker toe.
Spatel het schuim losjes door de marshmallowcrème.
Schep deze crème op de koekjesbodem in de vorm.
Tik de vorm even op het werkvlak om luchtbelletjes te verwijderen. Strijk de bovenkant glad.
Garneer met de rest van de marshmallows. Zet 3 tot 4 uur in de koelkast.
Neem voorzichtig de wand van de vorm eraf en zet de cheesecake op een schaal.
Schik de plakjes aardbei langs de rand van de cheesecake en serveer het eventueel met aardbeiencoulis.

Bron: Cheesecakes romige lekkernijen

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten