zondag 29 juni 2014


Ik had nog een paar eiwitten over van de dag ervoor. En die heb ik mooi opgebruikt voor het volgende recept. Ik vond het wat omslachtig voor een paar crêpes, maar als je alleen bent, en je hebt de tijd...dan is dit voor de zoetekauw een heerlijk ontbijt.

-
Voor 1 persoon
1 (of 2) banaan (niet te rijp)
1/2 theelepel vanille
4 ei witten
boter; om mee te bakken
1/2 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel geschaafde amandelen; geroosterd
Voor de room:
80 ml kokosmelk
30 gram macadamia's
2 eetlepels maple siroop
Prak de banaan fijn met een vork, voeg de vanille toe en de eiwitten en meng. Het beslag moet niet te luchtig worden, anders plakt het aan de pan. Smelt een beetje boter in een antiaanbaklaag koekenpan  en giet voor 1 crêpe het beslag erin. Draai het vuur lager en leg een deksel op de pan.
Zodra de crêpe 'droog' is aan de bovenzijde flip je hem om en bak nog 1 minuut. Schuif de crêpe op een bord, beleg het met plakjes banaan, en besprenkel met lijnzaad en geschaafde amandelen.
Meng in de blender de kokosmelk met de macadamia's en maple siroop tot een romig geheel. Besprenkel de crêpe ermee.
Bron: Naturelle 9

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten