zondag 15 juni 2014




Deze salade zit vol smaak! Serveer het als bijgerecht of als een zeer smakelijke lunch met brood of crackers.


1 kleine flespompoen, zaad verwijdert en in stukken van 5 cm gehakt,
1 gedroogde chilipeper,
1 theelepel komijnzaad, gemalen,
1 kleine hand oregano ;vers gehakt of 1 theelepel gedroogde Marjolein of oregano,
Olijfolie,
Zeezout,
Zwarte peper, versgemalen,
2 rode uien, grof gesneden,
1 bosje cherry tomaat,
1 bosje korianderblaadjes, gesneden,
3-4 eetlepel olijfolie,
4 chorizo kookworsten; vel verwijdert, snij in lange plakjes,
150 gram  borlottibonen; gekookt, of pinot bonen,
Een klein zakje spinazieblaadjes,
100 gram  pecorinokaas


1. Verwarm de oven voor op 190C. Leg de pompoen, komijn, Chili en oregano op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel met wat olie en peper en zout naar smaak. Rooster ze 15 minuten en voeg dan de uiringen toe en schep ze door de olie, rooster 10 minuten en voeg dan de tomaatjes toe en rooster nog eens 10 minuten.

2. Ondertussen maal de de korianderblaadjes met wat zout in een vijzel en stamp het tot een groene pasta, besprenkel (dek met een laagje af) met wat extra virgine olijfolie en zet apart.

3. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur, en braad de worstjes 2-3 minuten aan beide zijden, en laat uitlekken op keukenpapier. Meng in een grote kom de geroosterde groenten met de bonen en 1 eetlepel koriander olie en de spinazie. Verdeel het over de borden en schaaf met een dunschiller plakjes van de pecorinokaas erop en besprenkel met nog wat korianderolie. 



0 reacties:

Een reactie posten