woensdag 11 juni 2014


Pindakaaskoekjes met chocola

Deze zijn in Amerika een echt succesnummer
-en je kunt zelf bepalen of je er al dan niet chocolade in doet.
Wij gebruiken pindakaas met stukjes noot voor een betere textuur en smaak.


225 gram Boter; op kamertemperatuur
200 gram Fijne kristalsuiker
200 gram Lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 theelepel vanille extract
240 gram Pindakaas met stukjes noot
340 gram Bloem
2 1/2 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel Zout
75 gram Pure chocolade, grofgehakt

Voor 24 stuks
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Doe de boter en beide soorten suiker in de kom van een keukenmachine met een kunststof deegmes
(of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot een bleke, romige massa.
Voeg de eieren er één voor één toe, klop kort en schraap steeds de nog niet opgenomen ingrediënten
met een pannenlikker van de wand van de mengkan. Schakel de machine naar de laagste stand en klop de vanille en de pindakaas door de botermassa.
Voeg bloem, zuiveringszout en zout toe en blijf kloppen tot het deeg zacht is. Schep de gehakte
chocolade erdoor tot hij gelijkmatig in het deeg verdeeld is.
Zet 6 gelijke bergjes chocoladedeeg op elke voorbereide bakplaat: houd ze iets uit elkaar zodat ze
kunnen uitlopen. Bak de koekjes 10 minuten in de warme oven tot ze vrij plat en langs de rand goudbruin  zijn. Laat de koekjes kort op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna
op een rooster om ze helemaal koud  te laten worden. Ze moeten zacht en taaiig zijn.


Bron: Hummingbird 2011


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten