woensdag 25 juni 2014




200 gram rundvlees; in stukjes gesneden
2 eetlepel roerbak olie
1 teen knoflook; fijngehakt
500 gram groene asperges; in lange repen gesneden
1 kleine rode paprika; ontzaad en in lange repen gesneden

Marinade:
1 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 theelepel maizena
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel Thaise vissaus
2 eetlepel water
1 eetlepel lichte sojasaus

Saus:
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel donkere sojasaus; voor de kleur
1 theelepel suiker
2 theelepel Shaoxing rijstwijn
1 theelepel zout
2 eetlepel maizena
100 ml water

Marnineer het vlees met alle ingredienten voor de marinade, ca 15 minuten.

Meng alle ingredienten voor de saus, en hou apart.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg het rundvlees toe en roerbak enkele minuten, of tot het lichtbruin is geworden. Haal uit de pan en zet apart.

Maak de pan schoon en voeg de resterende eetlepel olie toe. Voeg de knoflook en roerbak tot deze goed gaar geuren, voeg dan de asperges toe en roerbak even. Voeg dan het vlees weer toe.

Voeg de saus toe en meng goed door. Meng de paprika erdoor en roerbak tot alles weer goed warm is geworden en serveer met witte rijst

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten