maandag 20 oktober 2014



Voor 4 personen:



1.2 kilo rundvlees (in stukken gesneden)
2 wortelen
1 ui
15 jeneverbessen
5 cl  plantaardige olie
40 cl  kalfsvlees bouillon
1 laurierblad
Zout
Versgemalen peper


1.  Verwarm de oven voor op 140C. Schil wortelen en ui. Snijd ze in grote stukken. Hak de jeverbessen grof.

2. Kruid het vlees met zout en peper, bak het in de olie in ca 5-6 minuten aan beide kanten aan in een grote pan.

3. Voeg de wortelen en ui toe en laa nog ca 6-8 minuten mee bakken.

4. Giet de bouillon erbij, voeg de jeneverbessen en laurierblad toe.

5. Breng het aan de kook, sluit de pan met de deksel.

6. Zet de pan met het vlees ca 5 uur in de voorverwarmde oven.

7. Haal de pan halverwege de stooftijd uit de oven en controleer of er voldoende vocht aanwezig is, voeg dan evt nog wat water toe.

8. Na ca 5 uur, zal het vlees gaar zijn en de saus gereduceerd en geconcentreerd van smaak. Voeg evt wat water toe als er bijna geen saus is.

9. Serveer met grote frieten, pasta of gekookte aardappelen met peterselie.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten