woensdag 15 oktober 2014



Voor 4 personen:


4 zalmfilets
zout en peper
12 ounces oesterzwammen of shii-takes , sliced
1 1/2 tablespoons olie
1 stalk bosui, fijngesneden

Saus:
60 ml lichte sojasaus
60 ml mirin (Japanese zoete rijstwijn)
2 eetlepels  suiker (of meer naar smaak)

1.  Maak de saus: meng alle ingredienten voor de saus in een kleine pan en laat ca 3 minuten zachtjes stoven, tot de saus is ingedikt.

2. Bestrijk de zalm met 1 eetlepel van de olie, bestrooi met zout en peper. Verhit een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de zalm 3-4 minuten aan elk kant, of tot de zalm net gaar is. Haal de zalm uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

3. Zet de pan weer op het vuur. Voeg de resterende olie toe. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze plm 2 minuten. Zet het vuur laag en voeg de teriyakisaus toe, en verwarm 1 minuut. Serveer de tariyaki op de zalm en bestrooi met wat fijngesneden groen van de bosui. 




0 reacties:

Een reactie posten