dinsdag 7 oktober 2014




Voor 4 personen:

4 kalfsschenkels
1 ingemaakte citroen 
1 grote ui
1 wortel
1 takje rozemarijn
200 gram Gemengde Olijven
8 cl olijfolie
2 theelepel bruine suiker 
1 eetlepel harissa
Zout in peper

Pel en snipper de ui, schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Spoel de ingemaakte citroen af onder koudwater, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.

Schroei de schenkels aan in een grote pan met olijfolie op hoog vuur in ca 5 minuten aan elke kant, zout en peper. Zet het vuur lager, voeg de ui en wortel toe.

Stoof ze 5 minuten en voeg dan de citroen toe. Giet 60 ml water in de pan, de suiker en de harissa. Bedek de pan en stoof ca 2 uur en 30 minuten op een laag vuur, draai regelmatig om. Voeg de olijven toe en stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Als het te droog dreigt te worden voeg dan wat extra water toe


Serveer met gebakken courgette en pasta.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten