zaterdag 2 mei 2015



Voor 2 personen:



2 kopjes sushi rijst
5 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zeezout
1/2 komkommer, ontzaad en in kleine stukjes gesneden
1 avocado, in kleine stukjes gesneden
1 handje wortel, klein gesneden
200 grams krabsticks
3 eetlepels japanse sojasaus
2 eetlepels pickled ginger
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes


1. Kook de sushirijst volgens gebruiksaanwijzing van het pak.

2. Ondertussen, verwarm 3 eetlepels rijstazijn in een klein pannetje. Haal het pannetje van het vuur en roer de suiker en zout erdoor tot het opgelost is. Meng het azijn mengsel door de bijna afgekoelde rijst. 

3. Meng in een kom de komkommer, avocado, wortel en krab goed samen. Verdeel de rijst in kommen, verdeel het komkommer mengsel erboven op. Meng in een klein kommetje de resterende 2 eetlepels rijstazijn en sojasaus, besprenkel dit over de kommen. Garneer met gember en sesamzaadjes.

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten