zaterdag 9 mei 2015




Picadillo is een traditioneel gerecht dat populair is in Latijns Amerikaanse landen. Het gerecht wordt veelal gemaakt met gehakt maar kan ook met vis worden bereidt. Heerlijk voor vulling van empanadas of in vleesschotels met rijst.

Voor ca 6 personen: 
olijfolie
1 kilo rundergehakt
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen oregano
1 laurierblaadje
1 ui, fijngehakt
1 groene paprika, fijngehakt
5 tenen knoflook, gepled
zout & peper, naar smaak
1 pakje tomaten passata
1 eetlepel tomatenuree
1/2 klein flesje of white wine
1/2 handje gevulde groene spaanse olijven
1/3 handje rozijnen

Directions:

1. Verwarm een pan op medium hoogvuur met de olijfolie.

2. Voeg het gehakt toe en bak het rul, voeg de komijn, oregano, laurierblaadje, ui, paprika, knoflook en wat zout en peper. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.

3. Voeg de tomaten passata, witte wijn, olijven en rozijnen toe. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat ca 30 minuten stoven, roer regelmatig even om. Serveer met witte rijst of gebruik als vulling voor empanadas. 




Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten