zondag 10 mei 2015


Voor 4 personen:

2 kopjes quinoa
water of kippenbouillon
2  worteltjes, geschild en klein gesneden
3  bosuitjes, klein gesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1  theelepel geraspte gemberwortel
1 eetlepel plantaardige olie
2  eieren, losgeklopt
1 klein handje diepvries doperwten, optioneel !
150 gram  gekookte garnalen 
200 gram  kipfilet, klein gesneden

Voor de saus:
1 1/2 eetlepel teriyaki saus, kant en klaar gekocht uit de toko
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus
3/4 theelepel sesamolie


1. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing van het pak in water of kippenbouillon en laat vervolgens afkoelen op een theedoek.

2. Meng de ingrediƫnten voor de saus in een kleine kom en hou apart.

3. Verhit een 1/2 eetlepel olie in de wok, voeg de kip toe en roerbak enkele seconden. Voeg dan de wortel, de helft van de bosui, knoflook en gember toe en roerbak ca 2 minuten. Voeg de resterende olie toe samen met de afgekoelde quinoa en roerbak ca 2 minuten. Voeg de saus toe en roerbak tot de saus goed is vermengd. Maag een holte in de quinoa, giet de losgeklopte ei erin en evt de doperwten en blijf roerbakken tot alles goed is verwarmd. Voeg de garnalen en de resterende bosui toe roerbak tot het goed is vermengd en serveer direct.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten