dinsdag 5 mei 2015



Voor 2 personen:

5 eetlepels sinaasappelsap
5 eetlepels heldere honing
4 1/2 eetlepels tamari
1 eetlepel geraspte gember
5 tenen knoflook, gepled
4 zalmfilets, met vel
250 gram  sobanoedels
sezamzaadjes


1. Verwarm de oven voor tot 170C. Maak de marinade: giet de sinaasappelsap, honing, tamari, knoflook en gember in een kleine pan. Verhit zachtjes roer eenmaal door, haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Passer door een fijne zeef, zodat de stukjes knoflook en gember achter blijven.

2. Bestrooi de vleeskant van de zalm met wat zout en peper. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de helft van de marinade erover, bewaar de rest van de marinade in de pan.

3. Bak de zalm ca 12-15 minuten. Breng de marinade aan de kook en laat ca 5 minuten zachtjes koken, zodat de saus dikker en sirooperig wordt.

4. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking. Als de zalm gaar is, haal de zalm uit de oven en giet de resterende marinade erover. Serveer met de noedels besprenkeld met sesamzaadjes. 


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten