donderdag 31 juli 2014



Dún thang - noedelsoep met kip, ei & vietnamese worst

2 liter kippenbouillon
10 varkensribbetjes; afgespoeld onder koud water.
2 kipfilets
2 eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde garnalen
1 eetlepel knoflook olie
1 eetlepel plantaardige olie
2 eieren; losgeklopt met een scheutje melk
200 grams witte rijstvermicelli 4-5 minuten gekookte en afgespoeld onder koudwater.
Vietameseworst (gio lua), fijngesneden
200 gram taugé 
2 lente-uien; in ringen gesneden
Krokante bladeren kropsla
Verse kruiden (koriander, munt, shiobladeren) fijngehakt
1 rode chilipeper; in ringen gesneden
1 theelepel garnalenpasta (optioneel)

Zet kip kippenbouillon op een hoogvuur en voeg er de varkensribbetjes en de kipfilets aan toe. Kook deze zachtje gaar, zodat ze extra smaak aan de bouillon geven. Voeg de vissaus, suiker, gedroogde garnalen en knoflook olie toe.

Doe de plantaardige olie in een pan en bak ondertussen de eieren in een dunne omelet, haal uit de pan, laat afkoelen en hak in fijne reepjes of julienne.

Haal de kip en ribbetjes uit de bouillon. Versnipper de kip in fijne repen. Haal het vlees van de ribbetjes en snipper dit ook in fijne repen.

Verdeel de noedels over de verschillende serveerkommen. Leg in elke hoek van de kom een hoeveelheid fijngesneden ei, sliertjes kip, sliertjes varkensvlees, stukjes vietnamese worst.

Serveer met taugé, lente-ui, kruiden, chili en roer desgewenst een kleine hoeveelheid garnalenpasta door.

Tagged: , ,

0 reacties:

Een reactie posten