zondag 13 juli 2014



 Rabarberpuddinkjes
(heerlijk zomers dessert, wat je ook kunt varieren door in plaats van
rabarber, rood fruit te gebruiken!)
voor 4 personen

150 g fijne kristalsuiker
3 eieren
250 ml slagroom
1 eetlepel bloem
120 g amandelmeel (gemalen amandelen)
1 theelepel vanille-extract
5-6 dunne stengels rabarber
extra: 2 eetlepels kristalsuiker
optioneel: vanille-ijs, voor erbij

Verwarm de oven voor op 180°C
Meng suiker, eieren, room, bloem, amandelmeel en vanille-extract in een kom.
Verdeel het mengsel over 4 vuurvaste schaaltjes van 250 ml. Snijd de rabarber in stukken die niet groter zijn dan de schaaltjes, leg ze op de puddinkjes en strooi er suiker over. Bak 25 minuten,
of tot de puddinkjes gaar zijn. Lekker met vanille-ijs.

Bron: bewerking op recept van Donna Hay

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten