vrijdag 18 juli 2014


Mini financiers (amandelcakejes) met vanille
Genoeg voor ongeveer 40 cakejes.

125 gram boter
150 gram poedersuiker
50 gram gemalen amandelen
50 gram bloem
2 vanillestokjes
125 gram eiwitten (ongeveer 4 kleine eieren)
40 amandelen

Verhit de boter op een matig vuur tot hij gesmolten en lichtbruin is. Passeer door een fijne zeef en laat het afkoelen tot het lauw is. Verwarm de oven voor op 210 C.
Zeef de poedersuiker met de gemalen amandelen en bloem. Schep er de uitgeschraapte zaadjes zaadjes uit de vanillestokjes door. Klop met een mixer of keukenmachine de afgekoelde, gesmolten boter toe. Stop met kloppen zodra de boter goed doorheen gemengd is.
Zet de vormpjes op een bakplaat. En schep het beslag in de vormpjes tot de rand.
Schik op elk cakeje een amandel en druk die lichtjes aan.
Bak ze ongeveer 10-12 minuten in de oven. De amandelcakejes zijn gaar als ze goudbruin zijn. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen en stort ze dan uit de vorm op een rooster om af te laten koelen.

 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten