dinsdag 28 oktober 2014



Lamschenkels in rode wijn voor 4 personen:


Bereidingstijd: 20 minuten plus  het trekken van de bouillonaardappels en ratatouille


Kooktijd: 2:45 uur
4 kleine lam schenkels2 eetlepels zonnebloemolie1 eetlepel olijfolie1 ui; in de lengte doorgesneden en dan in 8 stukjes2 wortels; geschild en gesneden1 selderijstengel; dun gesneden2 tomaten; in kwarten gesneden1 knoflook bol, ongepeld en horizontaal gehalveerd750 ml rode wijn500 ml kippen bouillon of water3 tijmtakjes of rozemarijntakjes of 1 handvol gemengde kruiden uitde provencezeezoutpeper; versgemalensmeuïge aardappelpureeRatatouille


Bestrooi de lamschenkels met peper en zout en masseer het in het vlees. Verhit de zonnenbloem- en olijfolie op een medium tot hoog vuur.


Braad de schenkels aan zodat het vlees mooi bruin en dichtgeschroeid is (ongeveer 20 minuten).Voeg de ui, wortel, selderij, tomaat en de knoflook toe roer af en toe en bak ongeveer 10 minuten mee, tot de groente een mooie kleur hebben.


Schenk de wijn er bij en dek de pan af met een deksel, laat 5 minuten koken, tot het vocht tot de helft in ingekookt.


Voeg de kippenbouillon toe en breng op hoog vuur aan de kook. Schenk het alles over in de pan van de slowcooker, en laat laat 2 uur op lage temperatuur sudderen. Keer halverweg de kooktijd de schenkels om. Voeg een half uur voor de  schenkels gaar zijn, de kruiden toe.Serveer met smeuïge aardappelpuree en ratatouille
Daniël Galmiche - French Brasserie Cookbook

Tagged:

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Dutch sites, install the myTaste widget.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen