zaterdag 1 november 2014


Voor 4 personen:

Deze sappige, malse piepkuikens, bedekt met citrus-honing glazuur, zijn een uitstekend alternatief voor het traditionele braadstuk. Plan alles goed, want ze moeten tenminste 6 uur marineren.4 piepkuikens a 300-400 gram
sap en geraspte schil van 2 sinaasappels
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
90 ml lichte sojasaus
5 eetlepels heldere honing
2-3 steranijspeulen
30 ml shaoxing rijstwijn
20 limoensblaadjes
1 bosje lente ui, fijngesneden
4 eetlepels boter
1 grote   sinaasappel, in partjes1. Leg de piepkuikens in een diepe niet metalen schaal. Meng de sinaasappelschil, knoflook, gember, de helft van de sojasaus en honing, de steranijs, rijstwijn en het sinaasappelsap en schenk dit erover. Wentel de kuikens goed door het mengsel. Dek ze af en laat ze tenminste 6 uur marineren in de koelkast.


2. Stoom de piepkuikens: strooi de limoenblaadjes en lentebui op een groot en vuurvast boord. Leg de piepkuikens erop en bewaar de marinade.

3. Zet een stoomrekje in een grote wok met 5 cm water en breng dat aan de kook. Zet het boord met de piepkuikens voorzichtig op het rekje. Dek ze af, zet het vuur laag en stoom de piepkuikens in 45-60 minuten mals en gaar (controleer af en toe het waterpeil, en vul evt aan)

4. Haal de piepkuikens eruit en houd ze warm terwijl u het glazuur maakt. Veeg de wok schoon en doe de marinade, boter en overige sojasaus en honing erin. Bregn ze aan de kook, draai het vuur laag en laat alles zachtjes in 15-20 minuten tot een dik mengsel inkoken.

5. Schep het glazuur over de piepkuikens en serveer ze meteen met partjes sinaasappel.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten