zondag 2 november 2014



1 parelhoen (ca.. 1,2 kg)
1 knolselderij (kleine)
2 preien
6 sjalotten
3 appels (kleine)
350 gram  kastanjes, voorgegaarde kastanjes
150 ml wijn, witte
100 ml groentebouillon
5 takjes basilicum
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
peper, uit de molen
zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Snij de knolselderij en appels in blokjes, de prei in ringen. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de kastanjes.

Spoel het parelhoen vanbinnen en vanbuiten. Dep het goed droog. Kruid met peper en zout.

Meng de appel met de knolselderij en de helft van de kastanjes. Kruid met peper en zout. Vul er het parelhoen mee. Sluit de opening en maak vast met prikkers. Bind op met keukentouw.

Bak het parelhoen rondom goudbuin in olie, in een pan die in de oven kan. Doe er de sjalotten, de prei en de rest van de kastanjes bij en bak kort mee. Kruid met peper en zout.

Verwarm de wijn met de honing en de bouillon. Schenk over het parelhoen. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.

Neem de aluminiumfolie weg en laat nog 30 minuten verder garen. Garneer net voor het serveren met het basilicum. 



Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten