zaterdag 1 november 2014


2 wortels, in stukken van 2 cm gesneden
2 pastinaken, in stukken van 2 cm gesneden
8 sjalotjes
2 kaneelstokjes
4 steranijs
3 laurierblaadjes
5 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel geelwortel
1/4 theelepel hot paprikapoeder
1/4 theelepel chilivlokken
300 gram  pompoenvlees, in stukken van 2 cm gesneden
75 gram  gedroogde abrikozen, grof gesneden
200 gram  kikkererwten (uit blik of vers gekookt)
350 ml kikkererwten kookwater of water
170 gram  couscous
snufje saffraan
260 ml plantaardige bouillon, kokend
20 gram  boter, in stukjes gebroken
25 gram  harissa pasta
25 gram  schil van een geconserveerde citroen, fijngesneden
30 gram  verse korianderblaadjes

Directions:

1. Verwarm de oven voor op 170C. Doe de wortels, pastinaak en sjalotjes in een grote ovenvaste schaal. Voeg het kaneelstokje , steranijs, laurierblaadjes, 4 eetlepels olie, 3/4 theelepel zout en al de andere kruiden, meng goed en rooster 15 minuten.

2. Haal de schaal uit de oven,voeg de pompoen toe, meng even goed door en zet terug in de oven. Laat nog ca 35 minuten roosteren, tegen die tijd zal de groenten beetgaar zijn. Voeg de gedroogde abrikozen, en de kikkererwten met kookvocht/of water toe. Zet de schaal terug in de oven en rooster nog ca 10 minuten.

3.  Kook of stoom de couscous volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking, maar voeg de saffraan en 1/2 theelepel zout toe. Meng na het koken of stomen 1 eetlepel olijfolie door de couscous. Hou de couscous warm

4. Schep wat couscous in diepe borden of kommen. Roer de harissa en de geconserveerde citroenschil door de groenten, breng op smaak met zout en peper. Schep wat van de groenten in het midden van de couscous. Bestrooi met verse koriander en serveer direct. 


Geroosterde paprika & harissa sauce

Laat een pot geroosterde paprika's uitlekken, bewaar 1 eetlepel van de olie. Bak een geplet teentje knoflook ca 1 minuut in de olie, voeg
2 eetlepels tomatenpuree en een eetlepel harissapasta toe.

Voeg de uitgelekte paprika's toe, en ca 400 gram tomaten uit blik, eenderde van een blikje aan water. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer tot de gewenste consistentie. Breng op smaak.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten