maandag 13 juli 2015




Voor 2 personen:

2 x 150 gram biefstuk
zonnebloemolie
100 gram kleine champignons, gehalveerd
125 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
2 eetlepel dikke balsamico azijn
groene salade, voor erbij (optie)

voor de bonenpuree:
2 x 400 gram boter of cannelli bonen, afgespoeld en uitgelekt
1/2 teen knoflook, gepled
1 theelepel extra vierge olijfolie

Directions:

Bestrooi de biefstuk met wat zout en peper.

 verhit een antiaanbak pan met wat olie. Bak de biefstuk ca 3-4 minuten aan elke kant.

Als de biefstuk gedraaid is, voeg dan de champignons en tomaatjes toe aan de pan, en bak tot de champignons lichtbruin en de tomaten zacht zijn geworden.

 Ondertussen, maak de bonen puree. Doe de bonen in een keukenmachine samen met de knoflook, 6 eetlepels koud water, 1/2 theelepel zeezout en wat zwarte peper. Mneg tot een glad mengsel. Haal de puree uit de keukenmachine en doe in een kleine pan en laat onder regelmatig roeren zachtjes warm worden. Besprenkel met de olijfolie net voor het serveren.

Haal de pan van het vuur, en leg de biefstuk op 2 verwarmde borden. Giet de balsamico en 2 eetlepels koud water in de hete pan, en laat Balsamico steak met witte bonen puree

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten