donderdag 16 juli 2015



Voor 2 personen:

Voor de kruidige zalm:
1 teen knoflook
1/2 theelepel milde chilipoeder
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel gemalen komijn
1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
partjes limoen (optie)
2 theelepels plantaardige olie
2 zalmfilets

voor de salsa salade:
1 maiskolf, bladeren verwijderd
1 rode ui, fijngehakt
1 avocado, geschild en klein gesneden
1 rode peper; gehalveerd, ontzaad en fijngesneden

Directions:

1. rasp de knoflook in een kom voor het kruidenmengsel. Kook de mais voor de salsa salade ca 6-8 minuten of tot het gaar is, laat uitlekken en snij de maiskorrels er met een scherpmes af.

2. Meng de kruiden, 1 eetlepel limoensap en de olie door de knoflook om een kruidenmengsel te maken voor de zalm.

3. Meng de resterende limoen rasp en sap door de maiskorrels en meng de overige ingredienten erdoor. Verhit en koekepan en bak de zalm ca 2 minuten aan elke kant, maar het vlees moet nog iets roze blijven in het midden. Serveer de zalm met de salsasalade samen met evt  wat extra limoenpartjes. 





Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten