zaterdag 11 juli 2015


Kantonese Soja Kip


4 kippenpoten
1 stukje stukje gemberwortel; van duim grote, geschild en gepled
4 tenen knoflook, gepled
2 bosuitjes, in stukken van 3 cm gesneden
2 steranijs
1 kaneelstokje
1 gedroogde dadel (optioneel)
200 ml lichte sojasaus
100 ml donkere sojasaus
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
wat witte peper
115 gram  rock sugar
800 ml water

Gember en bosuitjes dipsaus:
1 stukje gemberwortel; van duim grote, geschild en geraspt
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
1/2 theelepel kip bouillonpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie


Voor de gemberdipsaus: doe de gember, bosui, zout en kippenbouillon poeder in een kleine kom. Verhit de 2 eetlepel olie in een wok tot het begint te roken, giet de olie in de kom bij de gember en meng goed. Hou apart.

 Doe alle ingredienten (behalve de kip) in een diepe pan, en breng aan de kook, en laat even doorkoken.

 Voeg de kip toe en breng de kip weer aan de kook, en laat ca 8-10 minuten koken. Zet het vuur laag en laat nog 30 minuten zachtjes stoven. Zet het vuur uit en laat de kip zolang mogenlijk in het sojasaus mengsel staan. De kip is het lekkerst op kamertemperatuur of koud. Serveer de kip in stukken met de dipsaus

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten