zondag 19 juli 2015


Voor 4 personen:

800 gram  kipfilet, in grote stukken gesneden
1 eetlepel harissa
1 eetlepel plantaardige olie
1 grote ui, fijngesneden
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel geelwortel
500 ml kippenbouillon
400 gram  tomatenblokjes
100 gram  rozijnen
400 gram  kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
250 gram  couscous
1 handje verse mintblaadjes, om erbij te serveren


1.  Meng de kip met de harissa in een grote kom, en laat ca 20-30 gekoeld en afgedekt marineren.

2. Verhit de olie in een tagine en bak de kip aan alle kanten goudbruin in ca 2-3 minuten. Haal uit de pan en zet apart.

3. Bak de ui en kruiden ca 8-10 minuten. Voeg de kip toe samen met de bouillon, tomaten en rozijnen. Breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat ca 45 minuten stoven.

4. Voeg de kikkererwten toe, en laat nog ca 15 minuten onafgedekt stoven. Serveer met couscous en bestrooid met mint blaadjes.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten