donderdag 9 juli 2015




4 makreelfilets; met vel
zout
1 teen knoflook
1 cm verse gember
1 rode peper
geraspte schil en sap van 1 limoen
4 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepel rijstazijn
2 eetlepel fijne suiker
1 theelepel koriaanse cayenepeper (kochukaru)
3 eetlepel sesamolie
1 bosje korianderblaadjes (fijngehakt)
3 lente-uitjes; fijngesneden

Verhit een grillpan op hoogvuur. Wacht tot hij gloeiend heet is en gril de filets op de huid ( doe dat in twee gedeelten). Druk de filets met een visschep aan. Bestrooi ze met wat zou, zet het vuur laag en 
houd ze in totaal 8 minuten op het vuur.

Maak de saus:rasp de knoflook, gember en chilipeper in een kom. Rasp ook de limoenschil en voeg de sojasaus, rijstazijn, suiker, cayenepeper, sesamolie, korianderblaadjes en limoensap toe.

verdeel de makreelfilets over vier borden en overgiet ze met de saus. Bestrooi ze met lente-uitjes en zet ze op tafel.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten