woensdag 15 juli 2015




Voor 4 personen:

1 eetlepel plantaardie olie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, gepled
2 eetlepels tikka currypasta
2 eetlepels pindakaas
250 gram  bloemkool roosjes
400 gram  kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
200 gram  kokosmelk
voor het brood:
250 gram  bloem, plus wat extra
2 1/2 theelepels bakpoeder
200 gram  kokosmelk


Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en laat ca 5 minuten zachtjes bakken of tot de ui zacht geworden is. Voeg de knoflooktoe en laat ca 30 seconden meebakken. Voeg dan de currypasta en pindakaas toe. Meng goed door, voeg dan de bloemkool, kikkererwten, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat ca 10-15 minuten sudderen, verwijder de deksel als de bloemkool bijna gaar is en laat dan nog ca 5 minuten inkoken.

 Maak ondertussen de flatbreads. Verhit een grote grillpan. In een kom meng de bloem, bakpoeder en 1/4 theelepel zout. Voeg de kokosmelk toe en meng tot een spoepel deeg. Verdeel in stukken tergrote van een golfbal. Rol de bolletjes zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bak/grill de platbrode, tot ze opgezollen en goudbruin zijn. Serveer samen met de curry, bestrooid met de koriander. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten