woensdag 2 december 2015




Voor 4 - 6 personen


1 heel konijn, in stukken gesneden
2 middelgrote uien, grof gesneden
6 tomaten
30 cl  witte wijn
3 dl gevogeltebouillon
120 gram  groene olijven
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 koffielepel saffraan
1/2 busseltje (platte) peterselie
2 takjes rozemarijn
arachideolie
peper en zout
2 citroenen in partjes gesneden


Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en hak het vruchtvlees grof.

Kruid de stukken konijn met peper en zout en braad ze aan in een grote pan met arachideolie tot ze goudbruin zijn.

Haal de stukken konijn uit de pan en laat de ui en de knoflook glazig stoven in de pan, blus met de witte wijn en laat even doorkoken.

Schik de stukken konijn in een pot met een dikke bodem of een tajine. Verdeel de uien erover, giet de bouillon erbij en voeg de tomaten en de saffraan toe.

Zet een deksel op de pot of de tajine en laat alles 20 à 25 minuten zachtjes sudderen.

Neem het deksel van de pot en voeg de olijven, de gehakte peterselie en de fijngesnipperde rozemarijn toe en laat nog even verder sudderen om de saus wat in te dikken.

Breng op smaak met peper en zout en dien op met couscous, rijst of brood en serveer met citroenpartjes.

Bron: Lekkervanbijons.be

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten