woensdag 9 december 2015



In dit gerecht vormen het zoet van de pruimen, het zuurtje in de wijn en het zout van de olijven een harmonieus geheel.

hoofdgerecht 4 personen

200 gram gedroogde pruimen
500 ml volle rode wijn
6 stengels bleekselderij
4 konijnenbouten (op kamertemperatuur)
2 eetlepels bloem
5 eetlepels olie
2 laurierblaadjes
70 gram tomatenpuree
300 ml hete kippenbouillon (van tablet)
20 gram platte peterselie
240 gram kalamata olijven
Keukenspullen: ovenvaste braadpan


1.Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de pruimen 20 min. wellen in de wijn. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes.

2.Bestrooi de konijnenbouten met de bloem. Verhit de olie in de braadpan en bak 2 bouten in 5 min. rondom aan. Herhaal met de andere 2 bouten. Doe de bleekselderij met de laurierblaadjes in de pan en fruit 5 min. Roer de pruimen met de wijn, tomatenpuree en bouillon erdoor.

3.Leg de konijnenbouten terug in de pan. Zet de pan met deksel net onder het midden in de oven en braad de bouten in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege voorzichtig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie grof. Laat de olijven uitlekken.

4.Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes, schep de olijven erdoor en bestrooi met de peterselie.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten