maandag 7 december 2015


voor 4 personen:

1 eetlepel olie
4 kippenpoten
1 rode ui
2  tenen knoflook
250 gram puy linzen
750 ml kippenbouillon
2 eetlepels creme fraiche
1 limoen, het rasp en sap
1 bosje platte peterselie
groene groenten om erbij te serveren



1. Verhit de olie in een grote vuurvaste schaal. Bestrooi de kip met zout en peper, en bak ze 3 minuten in de olie of tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en hou apart. 

2. Voeg de olie toe aan de pan en laat deze in ca 5 minuten zacht worden, voeg dan de knoflook toe en laat even mee bakken. Voeg de linzen en de bouillon toe, meng goed. Leg de kip op de linzen, dek de schotel af met een deksel en  laat op laag vuur ca 30 minuten stoven. 

3. Haal de deksel van de pan en laat ca 20 minuten inkoken tot  het meeste vocht is verdampt en de kip gaar is geworden. 

4. Roer de crème fraîche, limoen sap en rasp, mosterd en peterselie erdoor, breng evt op smaak met zout en peper. Serveer evt met een groenten. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten