donderdag 10 december 2015




Voor 6 personen:

6 eendenboutjes
1 flesje bruin bier,
2 stuks steranijs,
3 kruidnagels
1 pijpkaneel,
1 ui
1 teen  knoflook,
1 eetlepel simpele balsamico azijn,
1 eetlepel zwarte bonensaus (toko),
1/2 eetlepel olijfolie,
zwarte peper,
zout,


1.  Braad de eendenboutjes rondom bruin in een klein beetje olie. Doe de boutjes in een sudderpan. Snipper de ui en de knoflook en fruit beide in een klein beetje olie zachtjes aan. Voeg alle overage ingrediĆ«nten toe. Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Zet de pan op het kleinste vuur en laat 1,5 uur sudderen*. Voel of het vlees zacht is. Neem de boutjes uit de pan en laat de saus inkoken tot de hij een beetje dik wordt. Proef en voeg zout en/of peper en/of balsamico toe. Serveer voor elke gast een pootje en wat zoete aardappelpuree en boontjes.

*of ca 5 uur stoven in de slowcooker op stand low
Bron: ZTRDG

Tagged: ,

0 reacties:

Een reactie posten